Recepty

 

recept_prev1_smallrecept_prev5_smallrecept_prev8_smallrecept_prev10_small

recept_prev3_small

recept_prev2_small

recept_prev4_small

recept_prev9_smallrecept_prev7_small

Kapří tatarák

tatarak_001

 

 

 

 

 

  •  Filety z kapra (stažené z kůže)
  • Sůl, pepř, kmín, červená paprika
  • Vejce, česnek, červená cibule
  • Worcestr
  • Toustový chléb

Filety z kapra nakrájíme na menší kousky a nameleme v mlýnku na maso. Nakrájíme cibuli a česnek na malé kousky. Do mletého masa z kapra přidáme uvedené přísady a smícháme dohromady. Množství soli a dalších surovin doporučujeme dle chuti kuchaře. Výsledný kapří tatarák je vynikající na toustovém chlebu opečeném „na sucho“ (v topinkovači).

tatarak_003

 

 

 

 

 

 

 

 

Tolstolobik (kapr) na zelenině

tolstolobik na zelenine

 

 

 

 

 

  • 800 g porcovaného tolstolobika (kapra), ideálně plátky z vyfiletovaných půlek
  • 4 stroužky česneku
  • 4 rajčata
  • 4 kapie
  • slunečnicový olej
  • sladká paprika
  • 2 sterilované okurky
  • 1 cibule
  • hladká mouka
  • sůl, pepř

Rybí maso osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a dáme na 20 minut odležet. Rajčata proti stopce nakrojíme do kříže, spaříme ponořením na 30 vteřin do vařící vody a oloupeme je. Nakrájíme je nadrobno a vložíme do olejem vymazaného pekáče. Papriky nakrájíme na proužky, okurky na kostičky, cibuli na půlměsíčky a přidáme do pekáče. Zeleninovou směs stejnoměrně rozestřeme po dně pekáče, podlijeme 2 lžícemi vody a vložíme na 10 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Odleželé rybí maso obalíme v hladké mouce a rychle na pánvi osmažíme z obou stran. Rozložíme je na rozdušenou zeleninu a pečeme přikryté ještě dalších 10 minut. Velmi dobré je podávat plátky s bramborovou kaší. Recept lze použít také jednoduše k úpravě dalších ryb, především kapra a amura.